Razmerja

Kaj pomenijo sanje o varanju vasega partnerja?

Sanje so pogosto… no, khm,… žive. Ne vemo točno, ali smo eno stvar sanjali, ali se je to v resnici zgodilo. Če se vam torej sanja, da ste prevarali svojega partnerja, zna biti to zastrašujoče. Vendar pa si lahko oddahnete, skoraj vsakemu se to sanja vsaj enkrat v življenju. Če se vam sanja, je to še najmanjši problem, a o tem drugič.
Raziskava je pokazala, da je kar 60% žensk, ki imajo takšne sanje večkrat, “sostorilec” pa je ponavadi nekdo, ki ga zelo dobro poznajo.

Strokovnjakinja za medsebojne odnose pravi, da tukaj ni problema. »Če se vam sanja o umazanem seksu z vašim bivšim, ali pa da vas vaš sodelavec oralno zadovoljuje, to nima nekega globokega pomena.«. Torej, sanje o varanju ne pomenijo, da si vi želite varati.


Zakaj se vam torej takšne stvari sanjajo?

Če pogledamo v Veliko staro sanjsko knjigo (oziroma vprašamo strička Googla, ki vse ve), najprej naletimo na zanimivost, da je vprašanje, kaj pomenijo takšne sanje, kar v TOP 5 vseh vprašanj o sanjah. Že to nam pove, da v tem nismo sami.
Sanje, da varamo, običajno pomenijo, da imamo probleme s nesigurnostjo, samozavestjo in strahom pred tem, da bi ostali sami – same dobre stvari torej.
Sanjska knjiga, po naše Google, razlikuje med sanjami, v katerih varamo mi in med sanjami v katerih se nas prevara. Prve ponavadi pomenijo, da imamo težave z lastno integriteto. Če se nam sanja, da varamo z nekom, ki ga poznamo to pomeni, da se v življenju preveč fokusiramo na napačne stvari. Neki stvari dajemo preveč velik pomen. Da ne govorimo o temu, da nam takšne sanje lahko povzročijo nerodne situacije v službi, če se nam je naprimer sanjalo, da varamo s šefom.
Sanje, v katerih ste prevarani vi, se običajno zgodijo, ko vam gre v odnosu najbolje. Ponavadi pomenijo nek strah, da bi šlo kaj narobe (paranoja?!). Ali pa nas opominjajo na kakšen aspekt odnosa, na katerem še moramo delati.
Če vas je vaš partner v sanjah ujel pri varanju, naj bi to pomenilo, da se glede določene stvari počutite krive (ste pozabili fantu povedati, da ste prekoračili hitrost z njegovim avtom?). Sanje v katerih ste druga ženska, pa preprosto povedo, da se ne počutite dovolj cenjeni.
Kaj pa, če se vam sanja, da seksate z Princem Harryem, vaš partner pa seksa z Meghan Markle? To lahko pomeni, da z vašim spolnim odnosom niste najbolj zadovoljni in da hočete v zvezi popestritev.

Seveda je tukaj še bolj preprosta razlaga in mi smo mnenja, da je ta še najboljša. Kaj pa če vam je vaš novi sodelavec samo malce všeč, malce razmišljate o njemu (pozor, nič ni narobe s tem, če nam je kakšna oseba kdaj všeč), potem pa se to prenese na sanje? Toliko bolje, ker sanje definitivno ne pomenijo, da svojega patnerja varate. Mi vam želimo čimbolj vroče, tam si namreč lahko date duška.
Svetujemo pa vam… če se takšne sanje ponavljajo in o drugih začnete sanjati tudi podnevi, je čas za resen pogovor z vašim partnerjem o stanju vašega odnosa.

Tags
Back to top button
Close