Razmerja

5 trikov za preprečitev prezgodnjega izliva

Ena od najbolj neprijetnih tegob, ki pesti moške v intimnih trenutkih, je zagotovo prezgodnji izliv. Obenem pa gre za tegobo, ki hkrati slabo vpliva tudi na ženski del para, saj to navadno pomeni, da se spolni odnos prehitro zaključi in ne pride do orgazma pri njej.

Za prezgodnji izliv obstajajo različni vzroki, si pa je mogoče pri tem tudi pomagati. Največkrat je krivec prevelika vzburjenost, morda preveč predigre ali pa strah in neizkušenost. A kot pravijo: »vaja dela mojstra«. Preverite pet trikov, s katerimi si lahko precej izboljšate spolno življenje.

1. Vmesna prekinitev

K spolnemu odnosu ne pristopajte prehitro. Dovolite, da se strasti počasi razplamtijo in opazujte reakcije partnerke. Bodite pa skoncentrirani tudi nase in sledite občutkom. Če boste imeli občutek, da bo v kratkem prišlo do orgazma, za hip prenehajte.

Vmesna prekinitev odnisa
Če imate občutek, da bo orgazem prišel prekmalu, se za trenutek ustavite.

Izvlecite penis iz nožnice in ga tesno objemite s prsti tik pod vrhom. Počakajte, da pride do sprostitve občutka pred vrhuncem, nato pa znova nadaljujte. Sčasoma boste opazili napredek tudi brez teh vmesnih prekinitev.

2. Uporabite obroček za penis

V erotičnih trgovinah prodajajo marsikaj, kar pomaga proti prezgodnjemu izlivu. Ena teh reči so vsekakor obročki za penis. Ti so lahko različnih oblik, barv in materialov. Najbolj priljubljeni so klasični silikonski obročki. Ti se namestijo na penis pri korenu, zato bodite pozorni na velikost.

Naloga obročka je, da zadržuje prezgodnji izliv, hkrati pa pomaga tudi pri vzdrževanju daljšega obdobja erekcije. Če vam je morda nerodno pred partnerko, pa lahko kupite tudi obroček z vgrajenim vibratorjem, ki pozitivno vpliva tudi na njo. Če je sladko za oba, bo še bolje.

3. Uporabite izdelke za zakasnitev izliva

Na trgu je na voljo kar nekaj različnih izdelkov, ki učinkovito pomagajo pri zakasnitvi izliva. Tako lahko denimo uporabite posebne kreme ali gele v ta namen, ki se namažejo po celotnem penisu in vplivajo na zmanjšanje dražljajev, ki vas prehitro vodijo proti cilju. Omislite pa si lahko tudi sprej oziroma pršilo, ki ima popolnoma enako vlogo.

4. Uporabite kondom

Pri prezgodnjem izlivu seveda ne gre zgolj za to, da se bojite morebitne nosečnosti, pač pa moški po orgazmu navadno nekaj časa tudi ne more nadaljevati s spolnim odnosom, saj pride do upada erekcije. V tem primeru kondom seveda ne pomaga.

Pomaga pa, kadar izberete debelejšega, s čimer se zmanjša moč dražljajev na spolni organ, kar zakasni orgazem. In še en koristen podatek. Obstajajo tudi kondomi, ki imajo na notranji strani posebno snov, ravno v namen zakasnitve izliva.

5. Pomislite na nekaj drugega

V trenutku, ko med spolnim odnosom začutite, da bo prišlo do orgazma in izliva, v hipu pomislite na nekaj, kar bo za trenutek prekinilo misel na orgazem. Pomislite na avto, ki ga morate peljati v pralnico, ali pa na zadnjo zoprno zadolžitev v službi.

V tem primeru seveda ne gre za prijetne misli, ki bi morale biti povezane s spolnim odnosom, a vam lahko vsekakor zamaknejo izliv in omogočijo, da zadovoljite tako sebe kot svojo partnerko. Ko boste čutili, da ste na varnem, pa seveda z mislimi brž nazaj k svoji partnerki.

Povezane vsebine

Back to top button
Close