Kamagra

Ženske narcisistke – kaj morate vedeti? (2. del)

3. Sabotiranje prijateljstev in medsebojnih odnosov

Ženska narcisistka lahko uporabi svojo očarljivost, da pridobi dostop do virov ali statusa, vendar takoj, ko je faza idealizacije končana, sledi razvrednotenje in zavrženje. Nato se hrani z opravljanjem ter ustvarja “trikotnike”, kjer podaja lažne ali ponižujoče informacije o žrtvi. Svoje prijatelje lahko naperi drugega proti drugemu, tako da obema pove,da se ogovarjata, čeprav gre v resnici za njene napake, ki dejansko povzročajo konflikt v skupini. S tem, ko je žrtev izpostavljena, se ureniči narcisistkina potreba po pozornosti in superiornosti.

Povsem verjetno je, da se ukvarjate z žensko narcisistko ali sociopatinjo v vaši skupini prijateljev, če pri vstopu v prostor opazite neprijetno tišino, prikrito izmenjavo pogledov ali čudno energijo. Prijatelj,ki je preveč prijazen, po vsej verjetnosti govori o vas drugim prijateljem. Poleg tega je tudi svarilni znak, če ste idealizirani od prijateljice tvojega prijatelja, predvsem v začetku prijateljstva.

Morda ste neki osebi že zgodaj zaupali svoje najbolj intimne skrivnosti, svoja razočaranja in misli. Prepričani ste bili, da tej osebi lahko poveste vse. Kar naenkrat pa ste izključeni. Družite se z žensko, ki pogosto govori o vaših drugih prijateljih v preveč zaničevalnem tonu, medtem, ko je z vami prijazna. To dokazuje njeno dvojnost in sposobnost prevare.

4. Ženska narcisistka je obsedena s svojim videzom, površna, zanima pa jo samo materialni svet.

Namesto obsedenosti z izgledom, lahko narsicistka daje občutek intelektualne superiornosti. Do tega pride, če je narcistka bolj cerebralna kot somatska (bolj osredotočena na njen um in ne na telo).

Psihoterapevtka v svojem članku ugotavlja, da je razlika med moškimi in ženskami narcisisti predvsem ta, da ženski narcisist bije “bitke z drugimi ženskami za prevlado”, medtem ko “moški narcisisti uporabljaj osvoj čar skupaj s svojim videzom, da bi dosegli svoje cilje. Ženske se, za razliko od moških borijo za prevlado med ljudmi.

Ženske narcisistke ustrezajo stereotipu femme fatale. Mnoge od njih so zelo privlačne in, podobno kot moški narcisisti, uporabljajo svojo seksualnost v svojo korist. Ker so ženske v naši družbi rade objektivirane, ženska narcisistka sledi tem družbenim normam, da uporabi kakršna koli fizična sredstva, ki jih ima za uveljavljanje svoje moči.

Psihoterapevt tudi ugotavlja, da je bolj verjentno, da so moški narcisisti nagnjeni k materializmu, ampak da denar radi služijo in varčujejo, ženske narcisistke pa denar prekomerno zapravljajo. To pomeni, da soženske narcisistke zelo materialistične, uživajo v najnovejši modi, razkošje pa si pogosto privošči na račun svojih najdražjih. Ženske narcisistke pa lahkoprav tako kot moški kopičijo svoje bogastvo in ga uporabljajo kot znak njene nadvlade.

Za narcisistke, ki so bolj kot na izgled vezane na umsko superiornost, so značilnosti malce drugačne. Narcisistična profesorica tako redno izpostavlja svoje študente prekomernemu kritiziranju, ustrahovanju,pogosto pa se njena narcisoizdnost kaže v prepogosti “konstruktivni kritiki”. Najbolj ogrožajo jo najbolj nadarjeni ljudje. Ljudje ki so inteligentni.

To je zato, ker jo kljub lastnemu znanju in položaju moči ševedno ogroža katera koli druga ženska (in moški), katere intelekt bi lahko presegel njenega.

 5. Neupoštevanje meja intimnih odnosov

V skladu s tipičnim narcisističnim vedenjem, ne glede na spol, ima ženska narcisistka verjetno harem oboževalcev – sestavljen iz bivših partnerjev, ki se od nje kar ne morejo odlepiti, občudovalcev, ki so vedno nekje v ozadju, in popolnih tujcev, ki jo spremljajo na raznih družbnih omrežjih. Pogosto ustvarja ljubezenske trikotnike s svojimi ljubimci, partnerjiin drugimi moškimi (ali ženskami, odvisno od njene spolne usmerjenosti). Veseli se moške pozornosti in se hrani s tem, da je predmet moških želja. Nima težav s čustvenim in fizičnim varanjem, vso odgovornost za njena ravnanja pa prenese na druge ljudi.

Prav tako prečka meje svojih ženskih prijateljstev, tako da osvaja partnerje svojih prijateljic. Razočarana in besna je, ko ji”zapeljevanje” ne uspe, še posebej, če njena prijateljica ugotovi, kaj se dogaja. Ženska narcisistka ima namreč mnenje, da je do partnerjev svojih prijateljic kar nekako upravičena.

Povezane vsebine

Back to top button
Close